Categories:

Att studera i USA är något som lockar många då landet har några av världens högst rankade universitet. Förutom att en utbildning från ett amerikanskt universitet är en stor merit och erfarenhet att ha med sig så är det en upplevelse, för mycket av studentlivet som vi sett i film och tv-serier stämmer överens med verkligheten.

Upplev det mytomspunna collegelivet

Vad än du drömmer om att få studera så finns det möjligheter och förutsättningar för dig att göra det i USA. Det finns mängder med olika utbildningar. Vill du bara prova på hur det är att plugga i USA så kan du göra det i en termin eller gå en kortare utbildning. Men det finns också hela utbildningar som leder till examen och en Bachelor eller master. Sedan så finns det yrkesinriktade branschutbildningar och vill du förbättra din engelska så finns det språkkurser.
För att studera i USA så behöver du en gymnasiekompetens och behörighet att studera på högskolenivå i Sverige. De specifika kraven på förkunskaper kan variera från utbildning till utbildning men många gånger så krävs ett engelskt språktest. För att du ska bli antagen till ett amerikanskt universitet så gör de en bedömning av dig och din profil genom rekommendationer, personligt brev och intervjuer.

CSN för studier i USA

Alla universitet i USA har undervisningsavgifter som kan variera mellan utbildning och skola. En längre utbildning kostar väldigt mycket och det är viktigt att du ha med det i din beräkning om du exempelvis vill ta en master. Men att studera några terminer kan finansieras med hjälp av studielån och CSN. Du kan ansöka om lån för din försörjning under din studietid och merkostnadslån för terminsavgifter, försäkring samt flygresa tur och retur.
Många universitet hjälper till att hitta ett boende till dig och då kan du exempelvis få bo i ett studenthem där du bor i korridor tillsammans med andra studerande på campus. Bland svenska studenter så är det vanligare att man hyr en lägenhet utanför campus eftersom det är mer ekonomiskt. För att studera i USA så krävs ett studentvisum.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *