Categories:

Att studera utomlands, eller ”study abroad” som det heter i internationella sammnhang, är både roligt och bra för dig. Det finns många universitet i andra länder runt om i världen som kan erbjuda roliga och givande kurser. Att läsa en termin eller två utomlands efter att du tagit din gymnasieexamen kan även vara ett väldigt roligt sätt att prova på universitetslivet.


Utlandsstudier ger dig även möjligheten att upptäcka nya platser, på ett helt nytt sätt som man kanske inte hade haft möjlighet eller tiden till annars. Du får även möjligheten att träffa nya människor som du inte hade lärt känna annars och skapa minnen och vänner för livet. Möjligheten att få lära sig om en ny kultur är även något som kan gynna dig i framtiden, och vara ögonöppnande, intressant och givande under din period som student i ett annat land.
Utöver att det  gynnar dig som person att studera utomlands genom livserfarenheter så gynnar det även ditt CV. På många arbeten värdesätts det att man bland annat har bra språkkunskaper, något du får genom att studera utomlands. Många kurser som erbjuds utomlands går även att tillgodoräkna sig om du senare vill ta ut en examen på en högskola i Sverige.

Vad och var kan jag studera utomlands?


Du kan forma dina utlandsstudier efter vad du själv vill och gillar. Det kan bero på allt ifrån om du vill läsa en eller två terminer utomlands, språkkurser, ha praktik i ett annat land eller läsa till en examen. Ibland kan de kurser som erbjuds styra vilket land du hamnar i och ibland kan det vara så att du redan vet i vilket land du vill studera och väljer kurser och skola utifrån det.


Det finns många olika länder du kan studera i, antingen inom EU eller utanför. Många populära ställen att studera på är europeiska städer som Madrid och London men även ställen längre bort som Kalifornien och New York i USA, Sydney i Australien, Aukland i Nya Zeeland och Seul i Sydkorea.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *