Big ben - studera i england

Categories:

Många drömmer om att flytta till England för att studera. Det är en dröm som enkelt kan uppfyllas. Men för att kunna sätta igång med den drömmen är det bra att veta hur man ska gå tillväga.
England ett land med många universitet och högskolor och därför är det även ett av världens populäraste länder för studier utomlands. England och huvudstaden London är en riktig favorit bland svenska studenter. Anledningen till det kan vara att det är lätt känna sig som hemma i den sociala Engelska kulturen.

Det finns många alternativ för dig som vill studera i England. Är man bestämd på vad man vill studera och göra i framtiden kan man välja att gå en hel högskole- eller universitets utbildning. Men är man inte helt säker på vad man vill göra så kan man välja att istället läsa fristående kurser på 1-2 terminer. Och känner man att det behövs ett basår för att få komma in på den utbildning som man önskar kan man även välja att läsa det. Man kan också välja att åka på en språkresa om man skulle vilja det. Hur man än väljer kan man vara säker på att man får en hög utbildningskvalitet, då Engelska utbildningar (särskilt universitetsutbildningar) värdesätts högt runtom i hela världen.

Kostanden för utbildningen man väljer kan man få betalt genom ett CSN-lån. Med CSN har får du möjligheten att låna pengar för terminsavgifter och även ett studiemedel som du kan klara dig på där borta.
Du kommer även att behöva ett boende under tiden du kommer att studera i England. Boende kan du få hjälp med att hitta genom skolan och det går också bra att hitta ett boende på egen hand.
Många studenter väljer att dela rum eller lägenheter tillsammans för att minska på sina kostnader då boende kan vara dyrt i många delar av England.

No responses yet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *